img

Защо трябва да се охарчим с няколко хиляди за часовник според боса на Hublot

/
/
/
2018 Views

Главният изпълнителен директор на Hublot обяснява защо е нужно да похарчим няколко хиляди за хубав часовник

Подобно на повечето хора в днешни дни, телефонът ми е плътно пъхнат в предния джоб, хирургично прикрепен към ръката ми или лежи на масата. Не е трудно да видя колко е часът. Защо тогава лидерът на една от най-добрите световни марки за луксозни часовници смята, че всеки човек трябва да похарчи няколко хиляди за качествен часовник?

„Ние не продаваме часовника, само за да ви показва колко е часът“, заяви Рикардо Гуадалупе без миг на колебание. „Ние продаваме произведение на изкуството.“

В тези две изречения можете да разберете защо всички изискани мъже са сложили часовник на ръката си.

Гуадалупе отвори поредния луксозен бутиков магазин на Hublot по-рано този месец. Но преди да пререже лентата с посланика на марката и професионален голфър Джъстин Роуз в прочутия търговски район на Юниън Скуеър в Сан Франциско, той разказа своето мнение за часовниците и какво е необходимо да бъдеш изпълнителен директор на такава голяма марка.

Като главен изпълнителен директор на Hublot, вие участвате в почти всичко, когато става въпрос за марката. Каква е тайната да останете на върха във всяко отношение?

В един определен момент, вече не е възможно да се справиш с всичко сам; да имаш добър екип около себе си е много важно. Да имаш силен екип от хора, на които можеш да разчиташ и с които си работил много години. Аз правя връзка с футбола – имаш различни позиции и трябва да намериш правилния човек за правилната позиция. Така че изграждането на екип е много важно. Не можете да се справите сами. Това е първото нещо. Второто нещо е, че в днешния свят технологиите помагат много. Например, днес съм в Сан Франциско, но мога да се свържа с нашата фабрика и наистина да знам какво се случва. Така че мога да кажа, че технологиите ми помагат наистина много. Нямаше такива технологии, когато стартирах компанията преди 25 години.

Какви видове технологии използвате?

Имам компютър и мобилен телефон. Получавам по около 300 писма на ден.

Как им давате приоритет?

Проверявам сам всичките си имейли. Някои хора използват асистенти, но за мен това не е решение. Искаме да бъдем много отзивчиви и много бързи, много гъвкави и изключително реактивни – затова прочитам всичките си имейли. Но моля хората винаги да ми пращат кратки имейли. Като например 10 изречения, най-много. Ако имейлът е три страници, става невъзможно. Трябва наистина да се фокусираш върху проблема, който искаш да решиш, или върху въпроса, който искаш да зададеш. Чета всичките тези имейли и отговорите ми са също така кратки. Ако тръгна да пиша дълги имейли, това ще ми отнеме целия ден. Невъзможно е.

Какви са вашите обичайни действия?

Веднага след като се събудя, проверявам имейлите си и пия чаша кафе. Събуждам се обикновено в 06:00 и започвам с работа от компютъра. Както казах, присъствието в офиса е много по-малко важно, отколкото беше преди.

Как организирате деня си?

Нямам два еднакви дни. Но най-вече се стремя да приоритизирам проблемите, които се нуждаят от решаване. Винаги има проблеми. Може да бъдат в продажбите, могат да бъдат в продуктите и рекламите. Следя голяма част от разработката на продукта. Аз съм наистина част от създаването на часовниците. Разработката на продукти е нещо, което правя почти всеки ден. Когато създаваш часовник, той има толкова много компоненти. Накрая, ключовият елемент за успеха е продукт, който изпраща правилното съобщение и има правилния маркетинг.

Когато човек погледне за първи път часовника, той трябва да си каже: „Уау“. Той трябва да бъде впечатлен. Трябва да почуства емоция и нещо отвътре да го накара да си купи часовника. Ние продаваме нещо, което представлява нещо за вас. Това е като да имаш хубава риза или хубаво яке. Часовникът е начин да изразиш себе си, защото вашият часовник може да покаже кои сте вие, повече или по-малко, той ви представя пред останалите хора. Така че ние не продаваме време. На нашето ниво, механичният часовник дори не е напълно точен, защото добрия механичен часовник може да загуби до 10 секунди на ден.

Електронните устройства като вашия телефон, след като батерията им падне, са мъртви. Но часовникът ще работи вечно. Това е част от вечността. Това е нещо съвсем различно. Така че, ако основната ви цел е да знаете колко е часът, не си купувайте механичен часовник. Вижте часа от телефона си. Но всъщност искате да си купите нещо красиво, произведение на изкуството, нали?

Ако искам да си купя няколко часовника, откъде трябва да започна?

Е, зависи от финансовото ви състояние. Бих казал, че нашата марка не е задължително да е първия часовник, който трябва да си купите. Така ще имате процес на израстване при покупките на часовници.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!