img

Топ 10 вредни навика, които съсипват външния ви вид

/
/
/
932 Views

10-те навика, които съсипват външния ви вид

Точно както има навици, които подобряват външния ви вид, има и такива, които му пречат по един пагубен начин. Колкото и да сте генетично благословени в това отношение, ако живеете нездравословно, ще погубите подареното от съдбата.

Прочетете тази статия, за да разберете дали сте виновни в извършването на един или повече от тези греховни навици и за да разберете какво може да направите, за да изглеждате по-добре.

10. Използване на всякакви продукти върху лицето си

На много мъже им липсва отдадена постоянна грижа за кожата и вместо това слагат каквото им попадне на лицето си, включително и обикновени сапуни, съдържащи груби химикали, заради които тънката, крехка кожа на лицето изсъхва. Като преминете на препарат за почистване на лицето, който е специално създаден за вашия тип кожа (суха, мазна или комбинирана), ще имате по-мека и с по-младежки вид кожа.

9. Пиенето на твърде много диуретици

Знаете, че би трябвало да пиете по осем чаши вода на ден. Ако обаче също така поглъщате твърде голямо количество диуретици, не правите никак добра услуга на външния си вид. Диуретиците са вещества като кофеин и алкохол, които карат тялото ви да отделя вода. Като се има предвид, че тялото ни е 70% съставено от вода, от съществено значение е да останете достатъчно добре хидратирани, като по този начин ще осигурите правилното функциониране на клетките, а те на свой ред ще ви осигурят здраво тяло и кожа в добро състояние. Така че, ако не можете да живеете без сутрешната си чаша (или кана) кафе, поне се уверете, че сте компенсирали чрез пиенето на повече вода.

8. Сухо бръснене

Отделно от възможните болезнени усещания, сухото бръснене може да доведе и до много други проблеми. когато не използвате пяна или крем за бръснене, това дразни много кожата ви и води до обриви и подкожни косъмчета. За да избегнете всичко това, инвестирайте няколко допълнителни долара и си купете нови самобръсначки и крем или пяна за бръснене на реномирана марка. За добри резултати с мокро бръснене, душ преди него помага за отваряне на порите. След това можете спокойно да нанесете крема си.

7. Докосване на лицето си

Между всеки две миения, ръцете ви са горди колекционери на всякакви видове мърсотия, бактерии и мазнини от храната. Когато докоснете лицето си с ръце, всичките тези запушващи порите неща се прехвърлят именно там, което води до неприятни червени пъпки. Освен това, триенето на лицето си с ръце дърпа кожата във всички възможни видове неестествени посоки, като по този начин насърчавате образуването на бръчки.

6. Прегърбване

Не само че прегърбването през целия ден е изключително вредно деяние за гръбнака в дългосрочен план, но то има и редица не толкова добри ефекти в краткосрочен план по отношение на това как другите ви възприемат. Прегърбената поза изпраща съобщение, че сте мързеливи и неуверени – и двете неща не са характеристики, с които искате хората да ви запомнят. За разлика от тях, стоенето изправен прави мускулите ви да изглеждат по-стегнати и оформени и показва, че сте уверени в себе си, което е огромен плюс що се отнася до отношенията с жените.

5. Упражнения, само за да ядете повече

Ако ходите 20 минути пеша, за да стигнете до бургерите, не означава, че сте неутрализирали ефекта на мазнините в него. Всеки диетолог ще ви каже, че добрата диета е половината от битката за влизане в добра форма, така че пречите единствено на себе си, когато си търсите извинения, за да се поддадете на апетита си. Разбира се, при воденето на постоянен здравословен начин на живот и целенасочени физически упражнения, можете да си позволявате от време на време по някой бургер или друг вид junk food – просто трябва да бъдете реалисти по отношение на това колко често си го позволявате и колко наистина е здравословен начина ви на живот.

4. Твърде много алкохол

Алкохолът има както краткотрайни, така и дълготрайни ефекти върху външния вид. Тъй като е диуретик, алкохолът води до дехидратиране, злоупотребата с алкохол дори и за една нощ ще направи фините линии много по-силно изразени на следващия ден. А редовните големи глътки за еквивалент на няколкостотин допълнителни калории към дневния прием на енергия, което бързо може да доведе до образуването на бирено коремче. С течение на времето, редовната консумация на повече от две питиета на ден ще причини излизането на петна по кожата.

3. Често хранене с преработени храни

Преработените храни имат последствия върху цялото ви тяло. Вие не само ще качите няколко килограма, унищожавайки по този начин всяко усилие във фитнеса, но и също така можете да получите сериозен обрив, ако кожата ви е чувствителна към преработени храни. Правилото, което трябва да следвате тук, е да избягвате всички храни с бял цвят – брашно, захар, маргарин или съставки, които имат странни химични наименования.

2. Добиване на тен без слънцезащитен крем

По-голямата част от увреждането на кожата е свързано с прекомерното излагане на слънце. Този факт означава, че ако прескочите частта със слънцезащитния крем, ще се сдобиете с груба и набръчкана кожа или по-лошо, меланом. За да защитите кожата си и да забавите образуването на бръчки, избягвайте слънцето, когато е най-силно – следобяд. Също така, не пестете слънцезащитния крем всяка сутрин през лятото и го нанасяйте винаги, когато знаете, че ще бъдете навън за продължителен период от време.

1. Пушене

В резултат на това, че в цигарите се съдържат повече от 4 000 химикали, 51 от които са известни канцерогени, вие буквално убивате част от себе си всеки път, когато запалвате цигара. Когато пушите, свободни радикали се образуват в тялото ви и тези разрушителни молекули увреждат вашето ДНК, което води до бледа кожа с много дълбоки линии. Разбира се, вие вече знаете всичко това. Това, което може би не знаете, е, че можете да ги откажете. Започнете чрез претегляне на плюсовете и минусите на тютюнопушенето и се замислите на какво толкова се радвате. След това се замислете какви ползи ще извлечете, ако спрете цигарите. Спирането им е труден процес и трябва да разберете какво ще проработи при вас, но ако постоянно се опитвате, все някога ще успеете.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!