img

Повече от една трета от носителите на олимпийски медали бегачи са били хващани с допинг

/
/
/
869 Views

Този олимпийски спорт има сериозен проблем с допинга

Защо това е важно?

Защото не е честно спрямо спортистите, които са чисти.

Дългата история накратко

Осемстотин спортисти и най-малко една трета от спечелилите медал от Олимпийски игри бегачи, които са се състезавали в периода между 2001 и 2012 г., са били хващани с допинг, според нов доклад.

Дългата история

Прекарали сте години в здрави тренировки, може би целия си живот, и най-накрая стигате до Олимпиадата – само за да бъдете победени от момчета или момичета, които мамят с допинг. Това не изглежда справедливо – и не е справедливо – но всички вече много добре знаем, че това е в посоката, в която се развива спортът.

Ние сме свидетели на масови допинг скандали в щангите, колоезденето и със сигурност на Олимпийските игри, като ново изследване показва, че проблемът с беговите дисциплини на дълги дистанции в леката атлетика е много по-сериозен, отколкото си мислехме.

The Sunday Times и немски телевизионен канал да се сдобили с 12 000 резултати от кръвни изследвания на 5 000 спортисти в периода от 2001 до 2012 г., които са показали, че най-малко 800 спортисти са били регистрирани с резултати „изключително показателни за допинг или най-малкото крайно необичайни.“

В това число се включват най-малко една трета от 146-те носители на медали от бяганията на дължи разстояния на Олимпийските игри и Световното първенство през този 11-годишен период, включително и 55 златни медалисти. Докладът също така обвинява десет медалисти от последните Олимпийски игри преди три години в Лондон.

Страната, която показва най-сериозни проблеми със забранените субстанции, е Русия, която бе наречена „световния епицентър на допинга“. 80% от техните носители на медали са дали съмнителни резултати на кръвните проби. Мария Савинова, шампионката на 800 м на Олимпийските игри в Лондон, дори си призна, че е приемала HGH.

Експерт, цитиран от немския телевизионен канал, който следи колоездачите на световно ниво (спорт, който е почти синоним на допинг), каза, че много от резултатите от тестовете в базата данни „са не само съмнителни, а направо екстремни.“

Ако се чудите за ситуацията с най-бързия човек на земята, Юсеин Болт, спрете да се притеснявате: неговите резултати не са отчетени като ненормални. Той е просто един демон на скоростта, чудо на природата.

С наближаването на Олимпиадата в Рио, няма никакво съмнение, че употребата на допинг отново ще бъде на върха на езика на всеки. А това е адски срам.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!