img

Поддържане на усмивката

/
/
/
1001 Views

Как да поддържате усмивката си блестяща

Бързо! Вземете пастата си за зъби и прочетете етикета. Ако сте като повечето потребители в днешно време, шансът да пише „избелваща“ е много голям. И докато никой не може да отрече, че белите зъби изглеждат атрактивно, те не се свързват задължително с добро стоматологично здраве.

„Избелването покрива един от многото симптоми на стареенето и лошото стоматологично здраве, но то не е решение“, каза козметичният зъболекар от Ню Йорк д-р Майкъл Апа, който е отговорен за някои от най-фотографираните усмивки, от кралското семейство на Дубай до актьора Мат Дилън. „Наситеността на методи за избелване на зъбите на пазара (за всяка програма и всеки бюджет) го прави да изглежда така, сякаш избелването е отговор на оралните здравни проблеми.“

Същото се отнася и за физическите упражнения. Можете да прекарате часове в изграждане на мускули, но ако не се храните правилно и не получавате достатъчно сън, какъв е смисълът? „Без сериозно дентално здраве, можете да поставите устата си под риск от инфекция, отслабен емайл и в крайна сметка да си създадете проблеми, които могат да доведат до загубата на зъби“, казва Апа.

Така че нека да започнем с основите на четката и конеца за зъби. Това е дейност от всекидневието, на която повечето мъже не обръщат сериозно внимание. А трябва. Оказва се, че най-ефективният начин да измиете зъбите си у дома е да търкате умно, а не силно.

Друго нещо, което трябва да правите всеки ден? Използването на конец за зъби. Апа подчертава, че всеки човек трябва да използва конеца два пъти дневно, в допълнение към миенето с четка за поне две до три минути.

По отношение на пастата за зъби, Апа препоръчва комбинирането на две версии. „Някои избелващи пасти за зъби съдържат силициев диоксид в тях, който е предназначен да търка петната, но има някои нерешени спорове за вредата, която той може да причини на емайла“, смята Ара. „За да получите максимален ефект и да премахнете петната безопасно, редувайте използването на избелваща паста с неамбразивна високо флуоридна паста.“

„Докато всички ние знаем, че захарта отслабва зъбите и емайла, трябва също така да бъдете информирани и за други по-малко известни възможни причинители на проблеми“, казва зъболекарят. „Лятото много хора минават на диета със сокове. Докато това може да е страхотно за тялото, то не е толкова страхотно за оралното ви здраве. Соковете могат да оцветят зъбите и да намалят възможността за дъвчене, тъй като обикновено те са заместител на храната. Дъвченето стимулира отделянето на слюнка, която действа като мощен инструмент за изплакване на петната и борба с кариесите.“

И накрая, но не на последно място, трябва да си записвате часове за редовно почистване на зъбите при вашия зъболекар (поне веднъж на шест месеца). Ходенето до зъболекаря не само ще помогне за дълбокото почистване по начин, по който четката и конеца не могат да помогнат, но и му дават възможност да открие други здравословни проблеми. „Оралните инфекции могат да доведат до проблеми с храносмилането, сърцето и други основни органи.“ Както при всеки друг лекар, който виждате, трябва да споделяте всичките притеснения, които имате, и то навреме. Защото ключът към здравето – стоматологично или каквото и да е – е превенцията, последвана от лечението.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!