img

Перфектната възраст за сватба

/
/
/
1607 Views

Изследване разкрива коя е възрастта, на която трябва да се ожените

Защо това е важно?

Защото, ако ще се жените, вероятно искате бракът ви да проработи.

Дългата история накратко

Ново откритие предполага, че оптималната възраст, на която да се ожените, е в края на 20-те години.

Дългата история

Едва ли някой иска да се разведе преди да сключи брак – все пак, щом някой ще се жени, значи е решил да живее с този човек – затова би било интересно да се отбележи, че значителен процент от неуспешните сватби са на двойки, които сключват брак в началото на 20-те си години или дори като тийнейджъри. Никой не иска да го каже на глас, разбира се, защото е напълно глупаво, но: Това е вероятно възрастта, на която е най-добре да изследваш всичките си сексуални възможности, вместо да трупаш мазнини, докато гледаш филми всяка вечер с един и същ човек.

Тези данни ни се разкриват от нов анализ на Националния център за семеен растеж на САЩ, проведен от 2006 до 2010 г., който ни потвърждава, че рискът от развод наистина намалява, когато хората се женят на по-късен етап от живота си. Интересното е, че тази тенденция достига своя пик в началото на 30-те години и след това рязко спада. Хората, които сключват брак в средата на своите 30-те години или по-късно, са по-склонни да се разведат, отколкото тези, които го правят в края на 20-те – така казва психологът Николас Уолфингър в този анализ.

Добре, ясно. Искате официално да сложите пръстена върху ръката й – трябва да го направите малко преди да навършите 30 години. Науката казва така, значи е така. Но защо все пак?

„Моят анализ на данните показва, че преди 32-годишната възраст всяка допълнителна година от живота намалява шансовете за разпад на брака с 11 на сто“, е написал Уолфингър. „Но след това шансовете за развод се увеличават с 5 процента всяка следваща година.“

„Това, което беше вярно в продължение на десетилетия, вече не изглежда да е точно така“, Уолфингър продължи и е много прав. През 1995 г., подобни изследвания предполагаха, че колкото по-възрастни са били двойките, когато са се оженили, толкова по-ниска е била вероятността за развод. Анализът на Уолфингър отчита и други важни демографски променливи, като например образование, раса, религия, местоживеене – както и броят на предишните сексуални партньори, които преди това бяха свързвани с по-висок риск за развод от друго научно изследване. Уолфингър сподели теорията си, че тези констатации са показателни за „нещо като практически социален отпор срещу социалните влияния, които карат средната възраст за сключване на брак да се вдига нагоре.“

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!