img

Какво да носите на сватба?

/
/
/
1039 Views

Как да се облечете правилно за сватба (и да впечатлите шаферките)

Сватбеният сезон е в разцвет. Това е времето от годината, когато младите двойки декларират своята любов един към друг пред плачещите си семейства и приятелите си. Да присъстваш на сватба в качеството си на гост може да бъде много стресираща ситуация: трябва да пристигнеш навреме, да намериш подарък и да се опиташ да не изглеждаш пиян пред някои от възрастните си роднини.

Едно от най-трудните неща в подготовката за присъствие на сватба е да се намери правилното облекло. Сватбите за трудни, защото са някъде между една нощ из дискотеките в града и семейно събиране. Не можете да се разминете с носенето на това, което обикновено носите в събота вечер, но и също така искате да имате инвентар, който да е малко по-модерен от това, което ще носите на партито за пенсионирането на леля си. Плюс това, сватбите са страхотно място за среща с нови хора, ако не сте обвързан, така че ще трябва да се барнете добре, ако искате да имате шанс с тази сладка шаферка в края на масата. Ако усещате напрежението от това да изглеждате по най-добрия начин на тези ранно есенни сватби, ето няколко съвета, които ще ви гарантират, че сте най-добре облечения гост на събитието.

Детайли

Формалното облекло може да бъде трудно за момчетата,защото много от опциите там изглеждат доста сходни. Не искате да бъдете просто още един човек, застанал зад бара на сватбен прием в обикновен костюм, който е неразличим от този на човека до теб. Как можете да сте сигурни, че ще се откроявате? Ключът е в детайлите. Малките аксесоари могат да подсилят всеки аутфит, дори и той да е твърде обикновен. Помислете за някой впечатляващ чифт копчета за ръкавели, интерес джоб или чифт специални чорапи. Тези малки акценти ще направят разликата между вас и всички останали гости. Но не забравяйте: тези аксесоари трябва да бъдат в умерени количества. Твърде много атрактивни аксесоари по вас ще ви направят да изглеждате като ексцентричния музикант на булката и младоженеца, нает за представление на живо.

Координирайте облеклото си с вашата дама

Ако ще присъствате на сватбата с още някого, не забравяйте да се консултирате с дамата си преди да изберете костюм. Никой не иска да бъде идиота, който изглежда, че се е опитал да се облече по-добре от половинката си и така класният аутфит да съсипе цялата картинка. Да облечеш костюм, който допълва тоалета на вашата дама, е ход на мъжете с класа – хората ще бъдат впечатлени от възможността ви да се координирате. Освен това, ако изпитвате затруднения с решението какво да облечете, тоалетът на вашата дама може да ви даде някакви насоки. Например, ако тя ще носи рокля от 60-те години, помислете да се облечете с костюм от същата епоха. И отново, финесът е от ключово значение – когато стайлингът на двама души си съвпада по един наистина преувеличен начин, по-скоро ще бъдете подходящи за герои на комиксите, а не за сватбени тържества.

Облечете се практично

Дали сватбата, на която ще присъствате, ще бъде на плажовете с бял пясък на Карибите? Тогава може би не трябва да носите тежки, синтетични тъкани. На сватба трябва да ходите с леки и естествени материи като памук, за да се чувствате добре през цялото време. Изберете си удобни обувки, за да можете да танцувате през цялата нощ. Обърнете внимание на практическите аспекти на ситуацията – мястото, времето и продължителността на събитието – и планирайте своето облекло спрямо тази информация. Сватбите обикновено са дълги мероприятия, така че изберете костюм, в който да можете да се чувствате удобно в продължение на дълъг период от време. Няма да впечатлиш никого с това, което носиш, ако се чувстваш изтощен, топло ти е или по някакъв начин се чувстваш неудобно в сватбените си дрешки.

Не бъдете безотговорни

Не оставяйте подготовката на облеклото за сватбата за последната минута. Това трябва да го знаете по подразбиране, но е хубаво да се повтори. Ако не сте помислили за това какво да носите най-малко една или две седмици по-рано, можете накрая да се окажете в костюма си от абитуриентската, който обаче не ви става от години и има дупка на чатала. Намерете време да си купите нещо ново – ако сте близки на младоженците, значи си заслужава да отделите пари за нещо по-специално. Наемете си шивач – те по принцип не са много скъпи и могат да направят така, че костюмът ви да е точно по мярка. И за бога, уверете се, че обувките ви светят, преди да напуснете дома си. Представянето е всичко!

Не бъдете сноб

Това е може би най-важната част. Да бъдеш гост на сватбата на някой друг означава, че трябва ясно да си втълпите, че събитието на деня не е за вас. То е за отбелязване на щастливата двойка и на любовта им един към друг. Не им открадвайте блясъка като носите облекло, разтърсващо земята. Останете в сянка и си изберете нещо класическо, нищо необикновено, освен някой аксесоар, както отбелязахме по-горе. Ако носите нещо наперено, ще изглеждате като самовлюбен идиот, който постоянно си търси внимание и не може да остави някой друг да е под светлините на прожекторите поне за една вечер. Най-важното, не носете бял костюм. Да, това правило важи и за мъжете. Бялото е цветът, който булката трябва да носи. Не ми пука дали приличате на Джеймс Бонд в белия си костюм – не го носете.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!