img

Как да прекарваме 6 месеца от годината във ваканция

/
/
/
711 Views

Как да работим само 6 месеца в годината?

Защо това е важно?

Защото всички ние сме претоварени, а не трябва да бъде така.

Дългата история накратко

35-годишен американец работи в продължение на шест месеца в годината и след това прекарва останалата част от времето си в колоездене по целия свят, харчейки само около $10 на ден.

Дългата история

Модерният свят е невероятно нещо. Имаме световна дигитална мрежа, която ни позволява да получим достъп до всички човешки знания чрез няколко кликвания; имаме късмета да имаме модерни медицински услуги; и можем да си поръчаме пица и хот-дог от дома си и да ги получим, докато гледаме стари епизоди на Досиетата Х. Всичко това е толкова удобно.

Но на каква цена?

Повече от 37% от хората са залети от стрес. Ние работим твърде много за твърде малко пари и си мечтаем да се измъкнем от всичко това. Искаме да се откъснем от имейли, сметки, задължения и баналните отговорности на всекидневния живот. Е, един мъж изживява тази мечта, но на цена, която може да не сте готови да платите.

Изданието Business Insider наскоро интервюира Бенедикт и той обясни как и защо е избрал да живее извън обществото.

“Аз работя шест месеца в годината като рибар или гид. Продавам и части за велосипеди онлайн.”

Той описва успеха по различен начин от повечето хора – за него това е да живееш просто, да пътуваш много и да работиш само толкова, колкото е необходимо. Той смята, че фокусът на обществото се е изместил твърде много след индустриалната революция и вярва, че имаме нужда от повече свободно време.

Но неговият начин на живот не е за всеки. Той никога не се е спирал на едно място за повече от шест месеца и на практика не притежава нищо, освен това, което носи със себе си. Той не разполага с банкова сметка, а за спестявания не може и да се говори.

И докато осмива съвременното общество, той се радва на някои от неговите създания, като Instagram и Whole Foods.

И какво ще прави Бенедикт, когато остарее, сигурно се питате. Когато вече не може да работи и след като няма спестен нито долар в банковата си сметка? Вероятно ще се опре на хората и на обществото, от което се е дистанцирал.

“Не броя парите си. Парите наистина ме стресират. Просто ги поставям в торба и ги скривам някъде. Мисля ден за ден. Не мисля твърде далеч в бъдещето, но съм щастлив и винаги съм отворен за промени.”

Да, ние сме претоварени и силно напрегнати, но животът на Бенедикт е твърде далеч на другия край на спектъра. Ние трябва да намерим точката на равновесие някъде по средата.

Но, междувременно, можем да се насладим на неговите невероятни снимки и мечтата му за по-прост живот от профила му в Инстаграм – https://instagram.com/ultraromance/.

Източник: askmen.com

error: Съдържанието на сайта е защитено!