img

Изследване: играенето на тетрис може да ви помогне със спирането на цигарите

/
/
/
1053 Views

Играенето на тетрис може да ви помогне с отърваването от вредните навици

Защо това е важно?

Шегувате ли се? Пристрастяваща видео игра може да бъде един магичен начин да си помогнете да ограничите или дори спрете тези срамни изкушения в живота си – допълнителен бонус е, че това е идеалното извинение да играете игри на телефона си.

Дългата история накратко

Изследователи в Англия и Австралия са открили, че пристрастяващи игри като тетриса помагат да се ограничи вредното ненаситно желание за всякакви видове неща, включително цигари, храна, алкохол и, за съжаление, секс.

Дългата история

Не знаете как да ограничите различните изкушения, заради които многократно сте изпадали в беда и може би дори са попречили на здравето ви?

Има приложение за това.

За да бъдем по-точни, става въпрос за игра, с която всички сме добре запознати. Изглежда класическата руска игра Тетрис помага да се ограничи желанието за всякакви изкушения, вариращи от цигари и храна, от алкохол до секс. Така че имаме една добра/лоша новина, в зависимост от това за кое от изкушенията става въпрос.

Ново изследване се появи в списанието Addictive Behavior, което отчита ефекта на играенето на Тетрис за три минути. Резултатите са показали, че играта е засегнали всички видове копнеж у желаещите с около една пета.

При някои от навиците, според изследването, направено в Англия и Австралия, желанието намалява между 56% и 70% след почистването на няколко линии в Тетриса, който за първи път е пуснат за продажба през 1984 година.

Проучването, направено от Plymouth University в южната част на Англия Queensland University of Technology в Австралия, е направено в период от седем дни с помощта на студенти на възраст между 18 и 27 г.

Те са били помолени по няколко пъти на ден да докладват за всичките си желания в момента. Преди да ги обявят, половината от тях са били задължени да играят Тетрис.

Въпреки че студентите в изследването са играли Тетрис средно по около 40 пъти, ефектите на играта не са намалели в течението на седмицата.

Професор от английския университет заяви: „Това е първата демонстрация на когнитивно влияние, което може да се използва извън лабораторията за намаляване на апетита към вещества и дейности, различни от храненето.“

Кой би си помислил? Определяна като пристрастяваща видео игра може да помогне за контрол върху зависимостите.

Авторите на изследването смятат, че би могло да бъде полезно да се тества състоянието на наркомани, използващи Тетрис като средство за лекуване на зависимостта си.

Авторите предполагат, че умствената стимулация, предоставена от Тетриса, може да помогне на хората да управляват зависимостите си в краткосрочен план, но не е невъзможно да се постигне това и в дългосрочен план. Затова изследователите препоръчват да се направят повече изследвания по въпроса за влиянието на играта между различните видове непреодолим глад.

В същото време, може би е добре до пропуснете играта на Тетрис преди първата среща с потенциалната си нова приятелка.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!