img

Домашни козметични продукти

/
/
/
837 Views

4 домашни козметични продукта, които можете да намерите в кухнята си

Всеки ден нов продукт излиза на пазара или се намира нов начин, който да се опита да ви направи по-добре поддържан джентълмен. За да бъдем честни с вас, може да бъде изнервящо и малко скъпо да се занимавате с продуктите от пазара. Как хората са се грижели за себе си, преди всички тези продукти да се появят в магазините?

За изненада на много хора, някои от най-добрите продукти за грижа на кожата са на разположение съвсем близо до вас. За да ги вземете, просто трябва да се разходите до кухнята си.

Тук ще намерите петте най-добри козметични продукта, които се намират във вашата кухня. С правилното използване, тези продукти ще повишат наистина качеството на кожата и косата, благодарение на естествените си съставки.

Мед

Медът е страхотен ресурс и може да бъде много полезен за кожата. Той се бори успешно срещу акнето, забавя стареенето на кожата и помага да изчистите порите. Медът е естествено антибактериално средство и е пълен с антиоксиданти.

След почистването на кожата, можете да го приложите върху проблемните зони на лицето или да си направите маска с медта, за да отпушите порите. Ако просто искате да работите върху проблемните области, изчистете кожата си и след това сложете върху тях мед за около 10 минути, след което изплакнете лицето си с вода. Не забравяйте да използвате топла вода, така че порите ви да бъдат отворени и да получат пълния ефект на продукта.

Кафява захар

Кафявата захар е една от най-добре пазените тайни на козметиката. Захарта е страхотен продукт, ако искате да ексфолирате кожата си. Сложете известно количество кафява захар в малка купа с малко мед и след това приложете сместа върху лицето си. Елементарно е, мирише страхотно, помага при почистването на порите и хидратира кожата. Фината същност на кафявата захар ще помогне да не я чувствате прекалено груба върху лицето си.

Домати

Тези малки чудеса на селската градина са нещо много повече от просто една салата. Те могат да помогнат за забавяне на процеса на стареене на кожата и да се борят с бръчките. Освен борбата с бръчките, те също така се справят с наранените участъци на кожата и лекуват слънчеви изгаряния. Невероятно, нали?

Използването на доматите е лесно – те могат да бъдат нарязани на тънки парчета и да бъдат приложени върху лицето чрез триене директно върху кожата. Сокът от доматите е пълен с витамин С и Е. Нека сокът да попие дълбоко в порите преди да изплакнете лицето си. Това ще ви помогне да излекувате вашата кожа, да й даде блясък и да се отървете от цялата мъртва кожа, лежаща на повърхността на лицето ви. За да си помогнете срещу слънчеви изгаряния, можете да добавите малко мътеница към домата и да приложите сместа директно върху изгорялото от слънцето място. Тя трябва да проработи като охлаждащ агент и да ви спаси от част от зачервяването.

Банани

Поради изобилието си от калий и натурални масла, бананите са чудесен овлажнител на косата, като я правят по-мека и й придават сила.

Можете да използвате бананите като домашен ексфолиант или да ги приложите върху косата си, веднага след използването на шампоан. Намачкайте бананите и ги оставете върху косата си за около 20 минути, но не забравяйте да я покриете с найлонова торбичка, за да запазите влагата. Изплакнете добре и след това сложете балсама си.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!