img

Бивша звезда на НБА работи в Старбъкс, след като е пропилял $100 млн. богатство

/
/
/
1863 Views

Запознайте се с бившата звезда на НБА, който работи в Старбъкс, след като е профукал $100 млн.

Защо това е важно?

Защото не искате това да се случи и на вас.

Дългата история накратко

Вин Бейкър, четири пъти избиран в all-star отбора на НБА, е спечелил над $100 млн. през кариерата си. Бейкър се състезава в продължение на 13 сезона, преди алкохолизмът да го изхвърли от НБА. Сега той вече е загубил голяма част от богатството си и работи в Старбъкс.

Дългата история

Преди 20 години, повечето американци биха дали всичко, за да сменят живота си с този на Вин Бейкър. Днес, Вин Бейкър живее като повечето американци.

211-сантиметровият Бейкър бе тежко крило, който правеше средно по 15 точки на мач и си спечели четири поредни участия в НБА all-star игрите от 1995 г. до 1998 г. Той подписа няколко големи договори, играейки за Милуоки Бъкс, Сиатъл Суперсоникс и четири други отбора.

Това, което много хора не знаят за него, е, че Вин Бейкър страдаше от алкохолизъм. След локаута през 1998-99, Бейкър наддаде доста излишни килограми и играта му започна да издиша. В един момент нещата бяха толкова зле, че треньорът на Селтикс Джим О’Брайън изгони играча, след като миришел на алкохол по време на една от тренировките. Кариерата му приключи тихо в края на 2006 г.

През следващите няколко години, Бейкър се бореше с алкохола, лошите си инвестиции, некомпетентния счетоводител и в крайна сметка видя как богатството му се изпари. Наскоро той даде обширно интервю, в което каза: „Иска ми се хората да не приемат парите за даденост. Днес ги има, утре може да ги няма. Много неща могат да се провалят.“

Днес Бейкър се обучава да бъде мениджър в Старбъкс в Роуд Айлънд. Мениджърите там печелят по около $44,000 годишно. Той също така е работил като помощник-треньор на гимназиален отбор по баскетбол. Работи и на доброволни начала, опитвайки се да даде съвети на младите спортисти, които не знаят какво да очакват:

„Трябва да се обкръжавате с хора, на които имате пълно доверие, някои, които могат да ви кажат „Грешиш, не купувай това, не отивай там, този човек не е добър.“

Спортист или знаменитост, изгубил огромно богатство, не е уникална история – толкова много хора не са подготвени за славата и изискванията, които идват с нея. Специалното в историята на Бейкър е това, че той се бори с личните си проблеми, които са го пратили на дъното, и е работил – и продължава да работи – за да изгради нормален и щастлив живот.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!