img

Неща Които Само Спортуващите Мъжете Знаят

/
/
/
1016 Views

16 неща, които само спортуващите мъже знаят

Да бъдеш в така наречената зона на познанията е нещо, което всички мъже обичат. Всички имаме жажда за знания, искаме да сме по-информирани от другите мъже и обичаме да се фукаме със знанията си редовно. Въпреки, че има неща, за които много от нас знаят доста, едно нещо, за което наистина не споделяме много са знанията ни за фитнеса. Какво знаят мъжете, които тренират? Много повече от теб, що се отнася до фитнеса в кухнята или до това да изглеждаш страхотно пред огледалото. Но не се притеснявайте. Тук имаме 16 от най-важните неща, които само „по-здравите“ от нас знаят – ще станете експерти за нула време

Вдигайте тежко

„За натрупване на мускулна маса няма друг начин освен вдигането на по-тежки тежести,“ казва Мика ЛаСерт, собственик на HitchFit. Ключът е да вдигате до краен предел на последната серия и да използвате тежест, която е около 10 килограма по-тежка от предишните ви серии. От тук нататък следва единствено нарастване на силата и мускулите ви.

Вдигайте леко

„Вдигането на по-леки тежести заздравява ставите ви, подобрява гъвкавостта ви и ви полага основите на една великолепна физика,“ ни каза ЛаСерт. Карайте по-полека с първата си серия. Това помага на притока на кръв в мускулната група, която сте решили да тренирате, а също така може и да подейства като загрявка.

Хранете се по шест пъти на ден

Старата поговорка, че не можете да си направите лоша диета, на практика е истина. „Планирайте храненията си по същият начин като тренировките си,“ казва известният лондонски диетолог Кийт Кормисан. Кормисан добави: „Правете шест малки хранения на ден, избирайте подходящо време за приемането на протеина около тренировката ви и бъдете сериозни.“ Приемайте около 30 грама протеин един час преди тренировка и още 30 грама 30 минути след началото на тренировката.

Яжте и мазнини

Беконът не е ваш враг (освен ако не ядете повече бекон, отколкото всичко друго в диетата ви). „Всяка диета трябва да съдържа поне малко мазнини,“ казва Кормисан. Според Кормисан е важно да подбирате полезни мазнини, които се съдържат в авокадото, яйцата и ядките, които подпомагат вашата диета, а също зареждат тялото и ума ви.

Не се оплаквайте

Това се обяснява само по себе си. Ако се оплаквате за фитнеса или която и да е част от живота ви, спрете. Наистина.

Правете повторения, които не са по силите ви

„Благодарение на повторенията, които не са по силите ви се натрупва истинска мускулна маса,“ казва ЛаСерт. Правете тези повторения с партньор! Като правите пусканията с малко повече килограми, отколкото можете да изтласкате, ще видите реално колко можете да изстискате от мускулите си.

Не бързайте

Никой не печели в живота, ако препуска през важните стъпки. Това е така, както в заседателната зала и спалнята, така и във фитнеса. Фокусирайте вниманието си върху формата си и се съсредоточете така, че всяко повторение да има уравновесен ритъм.

Забързайте

„Хората губят прекалено много време между сериите,“ споделя известният силов треньор Джей Кардиело, водещ на RadioMD и iHeartRadio. Освен ако, току-що не сте вдигнали еквивалента на малка кола, тогава е време да намалите почивките между сериите и да държите пулса си висок през цялата тренировка.

Не прекалявайте с добавките

Престаравенето с продукти на някоя компания за добавки впечатлява само персонала по продажбите. Избирайте мъдро добавките, които приемате. Използвайте висококачествени протеини за шейкове (пропуснете висококалоричните вафли); CLA, кофеин и екстракт от зелен чай за подпомагане на изгарянето на мазнините и смесвайте креатин, аргинин, глутамин и аминокиселини, когато сте готови да вдигнете нивото на вашата програма. Но помнете, на повечето хора не им е нужно да приемат добавки изобщо – наричат се добавки, защото имат за цел да запълват празнини в храненията ви, ако не сте били достатъчно внимателни.

Пийте вода на малки глътки

Пиенето на повече вода, отколкото стомаха ви може да поеме в рамките на няколко минути не помага на никого – освен ако не обичате да изглеждате все едно имате проблеми с простата. Пийте вода през деня. Пийвайте, не се наливайте. Също така, извайте чертите на тялото си с добавяне на малко лимон.

Бъдете наясно с пулса си, когато почивате и когато тренирате

Според Американската Сърдечна Асоциация, средния пулс в покой (броя удари в минута) на добре трениран човек, трябва да бъде между 40 и 60 удара в минута. Максималният ви пулс трябва да бъде 220 удара, минус възрастта ви. Ако тренирате, сърдечния ви ритъм не трябва да бъде твърде висок (освен ако не правите спринтове), но в същото време трябва да бъде по-висок, отколкото като гледате някой драматичен филм.

Спазвайте етикет при клековете

Тежестите са за клякане, не за кърлинг (прибирайте тежестите си след като сте свършили с клякането). И не ни карайте да повтаряме!

По-добрите тренировки означават по-добър секс

Според „Списанието за сексуална медицина“ и изследователи от Медицинският център Сердар Синай, мъжете които тренират редовно имат по-добра ерекция и сексуални възможности, което най-накрая доказва, че тренировките не са само, за да изглеждате добре. В крайна сметка, колкото повече помпате във фитнеса, толкова по-добре помпате… е, сещате се.

Изглеждайте умно

Безспорно можете да носите пулсомер, но ако си сложите някой скъп часовник, докато тренирате ще изглеждате смешно, особено ако часовникът ви е по-голям от дъмбелите, които вдигате. Също така можете да си причините ненужна болка в китките и драскотини по външната част на ръцете ви.

Конкурирайте се с някой за едно истинско кардио

„Винаги казвам на клиентите си да се занимават с някакъв вид спорт или сърдечносъдова дейност, ако се почувстват отегчени от кардио тренировката си,“ казва Кардиело. „Извличате много по-голяма полза от кардио тренировката си, ако не мислите за минутите, а се концентрирате върху спечелването на дадена игра.“

Перете екипировката си

Много бактерии живеят в дрехите ви за тренировки. Убийте тези досадни микроскопични миризливи молекули като добавите половин чаша бял оцет в прането си.

Източник: askmen.com

 

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!