1 година ago
807 Прегледа
0 1

В риск ли е бракът Ви? Ето кога вашата половинка е най-склонна да Ви изневери

Написано от

Ново проучване дава представа за най-вероятното време, когато един от съпрузите е склонен към изневяра.

Никой не започва връзка с намерението да изневерява или да бъде измамен. Това правило важи с още по-голяма сила за браковете. Независимо от това, извънбрачните връзки се случват и ново проучване дава информация за това кога измамата в брака е най-вероятно да се случи.

Проучването, публикувано в The Journal of Sex Research, установява, че изневярата става по-вероятна с течение на времето и, че мъжете са по-склонни да мамят по време на брака си, отколкото жените. Изследователите установяват, че жените най-вероятно ще изневеряват, когато са във връзка с продължителност между шест и десет години, а мъжете най-вероятно ще направят това след 11 години съвместен живот.

Изследователите базираха тези резултати на данни, събрани от 423 участници. Участниците бяха помолени да говорят за това дали биха се противопоставили на измамата, и за вероятността те да се впуснат в извънбрачна връзка, ако им е предоставена такава възможност.

Резултатите сочат, че жените са по-религиозни и се женят по-рано. Решението да останат настрана от афера, дамите мотивираха с повече вътрешни, отколкото от външни фактори – страх да бъдеш сам и желанието да се придържаш към моралните стандарти. За тези неща беше установено, че имат по-голямо влияние върху хората, когато избягват извънбрачни отношения, отколкото опасенията за това как изневярата би повлияла на децата или партньорите им.

Въпреки че е важно да се отбележи, че това проучване се основава на участници, попълващи въпросници, а не на изучаването на резултатите от реалния живот, констатациите също така дават възможност да се разбере кога точно връзката е най-уязвима. Тази информация трябва да помогне да напомним на двойките да не позволяват връзката им да се изхаби с течение на времето.

Категория:
Секс

Menu Title