1 година ago
471 Прегледа
0 1

Момчета, ние жените не искаме да правим секс всеки ден

Написано от

 

Ново проучване твърди, че 18% от мъжете искат секс ежедневно.

В един перфектен свят оргазмите трябва да са като водата или съня. За съжаление обаче не живеем в перфектен свят. Вие не пиете достатъчно вода. Не спите достатъчно. И ежедневието вероятно ви пречи да правите толкова секс, колкото искате.

Това е показало неотдавнашно проучване, поръчано от YouGov, в което са анкетирани повече от 1100 американци за техните сексуални навици, питайки ги колко често биха искали да правят секс и колко често наистина го правят. Не е изненадващо, че има разлика между тези цифри: докато почти три четвърти от американците в отношенията казват, че правят секс поне веднъж месечно, значителен брой респонденти (26%) заявяват, че желаят да правят секс няколко пъти в седмицата.

Интересното обаче е, че голям брой от анкетираните заявиха, че искат да правят секс дори по-често. 18% от мъжете и 9% от жените заявяват, че желаят да правят секс поне веднъж на ден.

Когато прочетох това, първоначалната ми реакция беше смущаване. Веднъж на ден?!?! Сякаш със същата редовност като дневна почивка? Откъде очакваха да намерят време за това? Тези хора нямат ли работа? Но когато си помислих повече, осъзнах, че желанието да се прави секс поне веднъж на ден не е просто нереалистично, но също е смешно. Това е нещо, което най-добрият ви приятел от десети клас би казал, след като е загубил девствеността си по време на летния лагер. Поздравления, пич – разбра, че сексът е страхотен.

Има значителен набор от научни доказателства, които показват, че редовните оргазми са полезни за мъжете, по отношение на подобряването на здравето на сърцето и защитата от различни форми на рак. Всъщност, правенето на секс само веднъж седмично може да ви предпази от развиване на еректилна дисфункция в по-късен етап.

И все пак! Като жена, чувствам, че е абсурдно човек да очаква или да желае секс поне веднъж на ден, особено ако сте в дългосрочна връзка. Да правите секс най-малко веднъж на ден е често срещано в ранния стадий на взаимоотношения, когато хормоните бушуват и просто не можете да държите ръцете си един на друг, така че прекарвате по-голямата част от времето си, като изучавате гениталиите си. Това обикновено се нарича етап на ограничения и е страхотен, но е временен: обикновено сексът достига точка на намаляване около шест месеца или година. Статистиката е различна, но едно изследване през 2015 г. установява, че средната двойка прави секс веднъж седмично, което е много добре според числата от проучването YouGov.

Това също е глупаво не само заради разпределение на времето, но и защото отразява липсата на разбиране за това, от което всъщност жените се нуждаят в леглото. Според секс терапевта Ванеса Марин, която пише за Bustle, докато на мъжете са им нужни приблизително пет минути, за да достигнат до оргазъм, на жените – средно 20 минути, до голяма степен защото голяма част от жените (75% според някои оценки) не могат без клиторално стимулиране.

Какво значи това за момчета? По принцип, докарването до оргазъм на една дама изисква много време и усилия – повече време и усилия, отколкото ви трябват, за да излезете да отидете до бензиностанцията или да разходите кучето или каквито и да било други важни задачи, които правите поне веднъж на ден. Преди всичко, тя изисква от вас да видите, че оргазмът й е нещо, което се различава от ежедневните ви задачи. Това изисква време. Това изисква търпение. Това изисква творчество. Това е изкуство, а не наука. И не можете да правите изкуство, като го отбележите в календара си в Google за 10 минути поне веднъж на ден.

Сега, ако сте във връзка и вашата съпруга или приятелка иска да прави секс поне веднъж на ден, това е невероятно за вас.. Това важи и ако имате достатъчно късмет, и имате партньор, чийто клитор е толкова отзивчив и чувствителен като iPhone екран, който току-що се е върнал от лентата на Genius, така че животът му е постоянна серия от бързи оргазми. В такъв случай – давайте!

Но ако сте в дългосрочна връзка с жена, която не попада в тази категория (известна още като „по-голямата част от жените“), не трябва да очаквате да правите секс поне веднъж на ден, но също така не трябва да го искате. Да не звуча прекалено много като учител в гимназията или нещо подобно, но сексът трябва да е специален. Той не е като разхождането на куче. Не е като да купуването на чипс. Той е забавен и страхотен и трябва да отделите време, за да се радвате на него – не само заради нея, но и заради себе си. Защото нека да бъдем честни – ако Лиъм Нейсън направи милион филми, в които убива вълци по изключително забавни начини, това ще бъде страхотно. Но щеше да направи гледането на The Grey много по-малко специално.

Категория:
Секс

Menu Title