1 година ago
991 Прегледа
0 0

Връзката „Приятели с привилегии” е обречена

Написано от

Приятели с привилегии (FWB) е перфектен сценарий, ако искате редовни любовни ласки, но не искате всички официалности на връзката. Но докато уговорката може да върви чудесно, тя може да предизвика и чувство на привързаност – и това е почти точно обратното на това, което се опитвате да постигнете. И се оказва, че може да сте застрашени да попаднете в капан.

Това е едно от основните открития от ново проучване на 1000 мъже и жени от онлайн медицинския източник DrEd. За проучването уебсайтът е разпитал хората за ситуацията приятели с привилегии и е установил, че 52% от мъжете стават емоционално свързани в следствие на тези отношения, в сравнение с 44% от жените.

Приятелите с привилегии са по-често срещани, отколкото си мислите: Близо 60% от анкетираните казват, че са имали такъв вид договореност в миналото, като 17% от американците твърдят, че понастоящем са в такива отношения.

Изненадващо, споразумението не е само за секс – и това може би допринася за трудностите при прекратяван на взаимоотношенията. Много мъже и жени съобщават, че се прегръщат, говорят си за приятели, семейство и работа, както и, че си пишат със своя FWB, освен че обсъждат сексуалните си предпочитания и експериментират в спалнята. Само 6% от мъжете и 15% от жените казват, че тяхната FWB ситуация е строго сексуална.

Категория:
Срещи

Menu Title