2 години ago
1148 Прегледа
0 0

Ето какво трябва да знаете за порно отмъщението

Написано от

Роб Кардашиан вероятно е допринесъл за тази нарастваща, тревожна тенденция, като публикува голи снимки на Блек Чина.

Преди броени дни реалити телевизионната звезда Роб Кърдашиан разтърси развлекателния свят, като публикува голи снимки на бившата си годеница Блек Чина в Instagram и Twitter, като написа, че тя му е изневерила.

„Никога не съм бил толкова унижава в живота си„, добави той. „Вчера й купих бижута за 250К. Тази жена е толкова неуважителна и не ми пука.

Публикациите оттогава са изтрити и профила на Кърдашиан в Instagram е закрит от компанията. Тази история обаче не е просто пример за таблоидни клюки. Това поражда сериозни въпроси за законосъобразността на действията му, тъй като сега се предполага, че той може да бъде обвинен в порнография за отмъщение, престъпление, което може да му донесе шест месеца затвор.

Но ако имате проблеми с последващите действия от емоционална сага, ето някои ключови неща, които трябва да знаете за порно отмъщението.

Какво е „порно отмъщение“?

Терминът се отнася до сравнително нова и тревожна тенденция хората да разпространяват голи снимки на бившите си партньори. В щата Калифорния, в който живее Кардашиан, незаконното разпространение на изображения се дефинира със следното съдържание: „Съществуващото законодателство предвижда, че всяко лице, което фотографира или записва по какъвто и да е начин образа на интимна част или части от тялото на друго разпознаваемо лице, при обстоятелства, при които страните се съгласяват или разбират, че изображението остава лично и лицето впоследствие разпространява изображението с намерението да причини сериозни емоционални страдания и изобразеното лице страда от сериозен емоционален стрес, е виновен за непристойно поведение.

Защо порно отмъщението е проблем?

Това е очевидно е нарушение на поверителността спрямо друго човешко същество. Плюс това, вземането на голите снимки на вашите бивши и споделянето им със света е много ниско. Това обаче не е попречило хиляди хора да падат до това ниво. През май Guardian разкри, че само Facebook е домакин на над 50 000 потенциални случая на порно отмъщение на сайта си само за един месец, което означава, че това бързо се превръща в изход за много хора, които се оказват разстроени и търсят възмездие.

Въпреки това, докато проблемът става все по-разпространен, той също се сблъсква със съответния законодателен отговор. Повече от половината от щатите в САЩ са създали закони, които конкретно да обезкуражават всички бъдещи престъпници да допринесат за нарастващия брой случаи на порно отмъщение.

Дали действията на Кардашиан нарушават този закон?

Възможно е. Инцидентът изглежда е пример за порно отмъщение. В края на краищата неговата мотивация за публикуване на снимките беше ясно очертана от гняв и болка, произтичащи от бурните му взаимоотношения с Чина.

„Роб е направил работата на прокурора или адвоката на жертвата доста лесна, доколкото е публикувал самия мотив зад неговия скандален акт на публикуване на тези лични и голи снимки на бившата му„, каза Кари Голдбърг, адвокат и основател на интернет злоупотреба и фирмата за сексуално съгласие Goldberg, PLLC.

Въпреки това доклад на TMZ изразява скептицизъм, че делото на Кардашиан е в нарушение, като отбелязва, че Чина е харесала снимките в Instagram, преди да бъдат изтрити. Те предполагат, че това може да се прочете като мълчаливо одобрение на решението му да сподели образите.

И все пак, дали деянието е било законно или не, няма никакво съмнение, че Кардашиан не е направил правилният избор. Не е нужно обаче да следвате стъпките му.

Категория:
Новини · Секс

Menu Title