2 години ago
570 Прегледа
0 0

Сексът поне веднъж седмично носи щастие колкото $50,000 на година

Написано от

Ново изследване показва, че правенето на секс поне веднъж седмично е еквивалентът на печеленето на допълнителни $ 50 000 на година.

Всеки, който е доволен от сексуалния си живот, няма да бъде шокиран да чуе това. Изследователите са искали да установят защо точно редовният секс предвижда такова чувство на благосъстояние. Така че група от изследователи от Университета в Торонто, са се заели да направят това чрез провеждане на няколко различни експерименти. Техните резултати, които ще бъдат публикувани в Personality and Social Psychology Bulletin, показват, че всичко се свежда до гушкането.

В първия експеримент, учените анкетирали 335 американци онлайн, на които задаваха въпроси за отношенията им и затова колко често те правят секс, колко щастливи са те, и колко често те целуват или прегръщат партньорите си. Изследователите повториха експеримента със 74 двойки от Сан Франциско.

На следващо място, изследователите помолиха 106 швейцарски двойки да си водят дневник и установиха, че колкото по-често двойката прави секс в продължение на 10 дни, толкова по-щастлива и  удовлетворяваща връзка имат те.

Както науката изтъква, изследването разчита до голяма степен на проучвания и дневниците на участниците, т.е всъщност е трудно да се определи за каква точно степен от чувството за щастие е отговорен сека (или вашето благосъстояние? Секса? Гушкането? Кое е първо?). И все пак, ако не друго, направеното проучване само засилва това, което повечето хора вече знаят: Сексът и гушкането не са просто забавление – те всъщност са здравословни за нас.

Етикети:
· ·
Категория:
Секс

Menu Title