2 години ago
1243 Прегледа
0 0

Как да издържите по-дълго в леглото?

Написано от

Колкото повече се стараете да продължите по-дълго в леглото, толкова по-бързо приключите – и не сте сами.

„Преждевременната еякулация е проблем, който засяга почти всеки човек в някакъв момент от живота му“, казва Томас Джей Уолш, уролог в Университета на Вашингтон.

Д-р Уолш казва, че има главно два метода, които ще ви помогнат да продължите по-дълго в леглото: физически и психологически терапии. Докато физически средства за защита са насочени към усещанията ви по време на секс, психологическите са насочени към вашата тревога, стрес, или други психични фактори, които могат да обяснят скорошния край, обяснява д-р Уолш.

Само не забравяйте, че продължителността не е най-важната част от формулата за чудесен секс.

Тук, д-р Уолш и други експерти ще ви дадат някои от най-полезните техники за справяне с преждевременната еякулация.

Но нека ви предупредим: д-р Уолш препоръчва да ги изпробвате върху себе си, преди да ги опитате по време на секс с партньоркта ви.

1. Биофидбек

В общи линии, това се отнася до идеята, че можете да регулирате собствената си неврофизиология – или начина, по който тялото ви реагира на физически усещания, обяснява д-р Уолш.

Макар че има много различни видове биофидбек, той казва, една от най-често срещаните методики за издържане повече в леглото е да стигнете до ръба на оргазма, преди да спрете всякаква сексуална дейност, докато не вземете вълнението си под контрол.

Практикуването на тази техника може да ви помогне да научите мозъка и тялото си, да подобрят контрола върху оргазма ви, добавя сексолога Емили Морс.

Само не забравяйте да използвате много лосион или лубрикант, докато се упражнявате, за да избегнете нараняване, съветва тя.

2. Техника на натиска

Ако усетите, че оргазма наближава, спрете и притиснете пениса си точно под главата. Приложете силен натиск с палеца и показалеца си и се съсредоточи натиска върху уретрата -тръбата по протежение на долната страна на пениса, съветва Ян Кернер, Ph.D., сексолог и автор на Тя е на първо място.

Тази техника може да помогне да продължите по-дълго в леглото чрез връщане на кръвта от пениса и моментално намаляване на сексуалното напрежение, което възпира еякулацията, казва Кернер.

3. Дамите първо

Когато й помогнете да свърши първа, дали с устата си, пръстите си, или с играчка – знаейки, че тя ще се радва на оргазъм, може да облекчите част от напрежението си и ще продължите по-дълго в леглото, казва Кернер.

4. Деактиватори

Има спрейове наречените „местни анестетици“, които можете да използвате върху пениса си, за да се намали усещането и да запазите контрола, казва д-р Уолш. „Когато се използват правилно, можете да регулирате размера на десенсибилизация с тези спрейове, и тя няма да се прехвърля на вашия партньор“ добавя той.

Той казва, че някои от неговите пациенти са имали късмет с един продукт, наречен Promescent. (Д-р Уолш е свързан по никакъв начин с компанията, която произвежда този продукт.)

Но трябва да предупредим: Липсата на чувствителност може да затрудни продължителната ерекция, казва той.

5. Контрол с презерватив

Повечето големи производители на презервативи правят допълнителни – дебели гуми, които действат като намаляват чувствителността на члена ви, Морс казва, и те могат да ви помогнат да продължите по-дълго в леглото.

6. Хапчета

Много от мъжете използват хапче, за да го изправят. И в Европа, има легални лекарства, които могат да ви помогнат да продължите по-дълго в леглото, казва д-р Уолш.

Изследвания показват, че много мъже с преждевременна еякулация, използват такива хапчета и то успешно.

Повечето от тези лекарства са антидепресанти, които биха могли да доведат до промени в настроението ви или да доведат до други странични ефекти, което означава, че те не трябва да се използват, освен ако вашият проблем не засяга сериозно живота ви, казва д-р Уолш. Той съветва да говорите с Вашия лекар, за да обсъдят тази възможност.

7. Попитайте експерт

Ако имате чувството, че сте опитали всичко, за да правите по-добър секс, но без успех, може би е време, да обсъдите проблема си със специалист по сексуална дисфункция, казва д-р Уолш.

„Голяма част от леченията, които вече сме обсъдили – биофидбек и техника на натиска – са доста предизвикателни техники, които специалист може да ви помогне да използвате ефективно.“

Той препоръчва да сезирате уролог, който може или да се опитам сам да ви помогне, или да ви насочи към правилния човек за вашия проблем.

„Той или тя ще ви помогне да подходи към този проблем практически и прагматично“ Д-р Уолш добави: „Не става въпрос да се свържем с вътрешното си аз. Става въпрос за изучаване на физически или психически механизми, които могат да ви помогнат да избегнете преждевременната еякулация.“

Категория:
Секс

Menu Title