img

Британската спортна програма е изправена пред риск

/
/
/
703 Views

Британската спортна програма може да бъде изправена пред съкращения в бюджета, след като е на лице тенденция на спад на вземанията от лотарийни игри във Великобритания.

Дейли телеграф съобщи, че приходите от лотария през първата четвърт на годината във Великобритания са спаднали с повече от 8,5 на сто от £158.8 милиона (US $ 205 850 000), в сравнение със същия период през 2015 г. В доклада е описано, че намалението на приходите се дължи на намаляващия брой на хората, играещи национална лотария.

Около две трети от финансирането на британските олимпийци и параолимпийци идва от националната лотарията. Ако тази тенденция продължи, резултатът ще е намаляване на тези £350 милиона, които в момента те получават от „UK Sport” за период от четири години.

Ако тази тенденция продължи, британската спортна програма може би ще трябва да намали сумата, която дава за някои спортове, освен ако правителството се съгласи да увеличи собствения си принос към бюджета на организацията. Намалението на приходите от лотария също ще принуди „UK Sport” да разпредели ресурсите си върху спортните програми, където Великобритания има най-голям шанс за успех, през 2020 и 2024 г.

В доклада се прогнозира, че британския спорт ще загуби £25 милиона от бюджета си за 2017-21, ако приходите от лотарията не се повишат. Съкращаването на бюджета е равно на стойността на елитна програма в спорта като атлетиката, или на няколко по-малки.

Британските олимпийци и параолимпийци донесоха на страната си голям брой медали. Спортистите и администраторите твърдят, че от голямо значение за този успех имат финансиранията от националната лотария.

Може би на лотарийните играчи ще им е много трудно да покажат подкрепата си към отбора, особено сега, когато цената на лотарийните билети скочи до £2.50 (US $ 3.24).

„The Express” съобщава, че лотарийната фирма Camelot сега е под обстрел не само заради увеличението на цената на EuroMillions билетите, но също така и заради намерението си да намали сумата на джакпота.

От 117 милиона към 1, сега шансовете за печалба на джакпота от лотарията са 140 милиона към 1, след като Camelot добави допълнителни числа в играта. Ентусиастите сега избират пет числа от 1 до 50, което е непроменено, но също така трябва да изберат две Lucky Star числа от 12, вместо от 11, както и преди.

От Camelot съобщиха, че не са много наясно с всички проблеми, свързани с промените в EuroMillions играта.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!