img

5 храни, които увеличават продължителността на живота

/
/
/
947 Views

Един от най-лесните начина да добавите още години към живота си, е като промените храненето си.

Много проучвания доказват, че диетата е най-важния индикатор за това колко дълго ще живеете и спомага да не развиете животосъкращаващи хронични заболявания.

Ето петте храни, които трябва да започнете да ядете още от днес.

Ядките ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Добри новини за любителите на ядки: те могат да прибавят няколко години към продължителността на живота ви.

Две изследвания на училището по публично хранене към Харвард доказват, че хората, които ядат често ядки намаляват риска да умрат млади.

Уверете се, че не прекалявате с тях – твърде голямото количество ядки могат да ви повлияят зле. Изследванията сочат, че оптималното количество ядки е една шепа на ден.

Пълнозърнестите храни ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Вече знаете, че белия хляб е почти лишен от вещества, които осигуряват храна от съществено значение за растежа и поддържането на живот, но незнаехте, че ви лишава от допълнителни години живот.

Множество изследвания свързват пълнозърнестите видове хляб, макаронените изделия, както и други подобни изделия с по-голямата продължителност на живота.

Според едно проучване в JAMA Internal Medicine, всека допълнителна 1 унция пълнозърнести храни намалява риска общия риск от смъртност с 5%, а риска от смърт от сърдечни проблеми е с 9% по-нисък.

Така че обърнете внимание на опаковката на пълнозърнестия хляб, той трябва да бъде 100% такъв.

Пикантните храни ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Пробив на горещия сос: Изследванията показват, че яденето на пикантни храни може да ви помогне да сте по-здрави.

Едно изследване на повече от 450,000 китайски мъже и жени показва, че тези, които ядат пикантни храни по 6 или 7 дни в седмицата имат 14% по-нисък риск от смъртност, отколкото тези, които ядат пикантни храни само веднъж или по-рядко.

Морската храна ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Ето една причина да хапнете суши тази вечер, или да си поръчате салата от водорасли. Повече от 1,000 изследвания доказват, че яденето на водорасли може да потисне възпалението, стимулира имунната ви система, както и да забави развитието на рака.

Ето и защо японците са с най-висока продължителност на живота.

Рибата ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Рибата е храна за мозъка. Изследванията показват, че съединения в риба, наречена каротеноиди могат да предпазват от заболявания на нервната система.

Сьомгата например е богата на омега-3, която от своя страна значително намалява възпалението, състояние, свързано с всичко от алергии към рак, сърдечни заболявания и болестта на Алцхаймер.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!