img

Най-големите митове за изневерите

/
/
/
1273 Views

Едно от най-големите предизвикателства през всяка по-сериозна връзка е когато единият от партньорите има връзка извън брака, независимо дали тя е физическа или емоционална.

Когато хората разберат за изневярата на своята половинка, те често правят всякакви видове предположения за това как и защо хората имат афери. Много от нещата, които си мислите за изневерите, просто не са истина. Ето някои от най-често срещаните митове за прелюбодеянията.

След като изневярата се случи, двойката никога не може да е щастлива отново

Изневерите се случват постоянно, но хората обикновено намират начин да се възстановят – трудно обаче ще чуете много такива щастливи истории, просто защото хората не обичат да говорят по въпроса. Двойките могат да се научат как успешно да изградят наново отношенията си и много дори твърдят, че връзките им са станали още по-силни след това.

Да можеш да разграничиш фактите за изневярата от измислиците можа да помогне на вас и на вашия партньор да разберете по-добре как се случва една афера, какво можете да очаквате след нея и какво можете да направите, за да я предотвратите. Истината е мощен инструмент, който може да ви помогне да се възстановите от този неприятен момент.

Изневярата никога не е само заради секса; Става въпрос за други брачни проблеми

Понякога една цигара е просто една цигара и понякога извънбрачният секс е просто един секс. Със сигурност, някои изневерят заради незадоволени емоционални нужди, но някои хора – може би не по-голямата част – изневеряват само заради моментна физическа нужда.

Не може да се определи като изневерява, ако няма секс

Много изневери стават изобщо без никакъв секс. Ако половинката ви стои до късно през нощта и си пише най-интимните мисли със стар съученик, това не е ли изневяра? Човекът, който го прави, може и да не го приема така, но определено точно така изглежда. Когато даваш емоционална частица от себе си на човек, с когото потенциално можеш да изневериш един ден, това си е изневяра.

Изневерите са само заради сексуалното привличане

Да, разбира се, някои изневери стават само заради секса, но в по-голямата част от времето те се случват и заради някакво емоционално привличане. Емоционалната близост често води до секс и много рядко някой си ляга с някой просто заради сексуалното привличане.

Изневерите се случват заради проблеми в брака

Ето истината: почти всеки брак има проблеми. Изневерите не се случват, защото нещо не е наред с брака; те отчасти се случват защото двойката не знае как да работи заедно по разрешаването на тези проблеми. Проблемите във връзката не оправдават изневерите.

Веднъж изневерил, винаги ще изневерява

Да, не са малко и рецидивистите, но не всеки, на който му се е случило да изневери, го е правил отново. Това, което се случва след изневярата, може да зададе на брака курс към стабилност или може да го потопи много бързо. След края на извънбрачната афера, изневерилият трябва да каже цялата истина за случилото си. Всеки да бъде наясно с истината е първата и най-важната стъпка към оздравяването на връзката.

След изневярата, целунете брака си за сбогом

Не толкова бързо! Над половината от браковете оцеляват след изневярата. Въпреки че отношенията могат да се развалят от други проблеми в бъдеще, ако двойката е готова да работи заедно, тя ще види как не е толкова трудно да се възстанови доверието във връзката. Всъщност, много малък процент от разводите са породени от изневяра.

Изневерите се правят с по-млади и по-красиви хора

Не е задължително! Помислете за аферата на Арнолд Шварценегер с неговата икономка. Знаете какво имаме предвид. И, наистина, виждали ли сте какво представляват някои от жените, с които Тайгър Уудс е изневерявал на жена си? ОК, понякога 60-годишните богаташи търсят да си играят с някоя плеймейтка, но в повечето случаи любовниците не са нито по-млади, нито по-красиви, нито по-богати от съпруга/та – те са просто ново изживяване.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!