img

Ново проучване показа, че продукцията на енергия във Вселената намалява

/
/
/
765 Views

Вече има доказателство, че Вселената ни умира

Защо това е важно?

Защото ние сме жители на Вселената и това е лоша новина за нас.

Дългата история накратко

Най-изчерпателното изследване върху създаването на енергия в нашия близък район на космоса индикира, че Вселена бавно отива към своя естествен край.

Дългата история

Как върви вашата седмица? Чувствате се виновен, че сте прескочили ходенето на фитнес тази сутрин. Вече очаквате с нетърпение да дойде уикенда? Развълнувани сте за предстоящия мач на любимия ви отбор?

Това вече няма значение. Нищо няма значение. Депресиращите новини, идващи от съвместния международен проект The Galaxy and Mass Assembly Survey (GAMA), може да превърне всеки в нихилист. Те ни казват, че Вселената бавно умира.

Екип от учени от International Centre for Radio Astronomy Research (ICRAR) в Австралия използва някои от най-напреднали наземни и космически базирани телескопи, за да открият това, което отдавна се подозира: Производството на енергия във Вселената се забавя.

Много учени спекулират с този факт в продължение на десетилетия, но той никога не е бил наистина потвърждаван, а и имаше някои хипотези, че спадът не е равен във всички дължини на вълните. Е, сега учените могат да потвърдят, че инфрачервената, ултравиолетовата, видимата енергия – общо 21 различни дължини на вълните – намалява.

Общото производство на енергия е намаляло наполовина само за последните два милиарда години.

Аз съм голям фен на науката и на астрономията в частност. Неща като снимките с висока разделителна способност от Плутон, направени от сондата на НАСА New Horizons, са неща, които могат да ме развълнуват. Но края на вселената такъв, какъвто го познаваме? Трудно.

Както каза един от професорите от изследователския екип, на Вселената й е писано да намалява оттук нататък, но това няма да става бързо.

Изглежда Вселената ще замре бавно и продължително, не с гръм и трясък.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!