img

Двойките, които публикуват много общи снимки във Фейсбук, са по-влюбени от останалите

/
/
/
1081 Views

Дразнещите двойки, които публикуват тонове снимки във Фейсбук, са по-влюбените двойки

Защо това е важно?

Защото това може да ви каже много неща за състоянието на връзката ви.

Дългата история накратко

Проучване установи, че хората, които променят статуса си във Фейсбук на „Обвързан/а“ и публикуват много снимки на себе си със своя партньор (и които дразнят всички с присъствието си в социалната мрежа), е по-вероятно да се обичат повече и връзката им да просъществува по-дълго.

Дългата история

Хората, които постоянно публикуват във Фейсбук снимки на връзката си, нямат проблеми с блокирането на хейтърите. Това е така, защото те са по-влюбени от всички останали, по-вероятно е да бъдат част от дългосрочна връзка и тяхната липса на самосъзнание вероятно означава, че имат по-малко неврози така или иначе (последната част не е научно потвърдена, но изглежда почти сигурна).

Изследването, проведено в Университета на Уисконсин-Медисън, разгледа как 180 ученици, всичките от които са обвързани, са обрисували взаимоотношенията си във Фейсбук. Изследователите записвали броя на снимките, които студентите публикували със своите партньори, колко пъти двамата влюбени са писали на стената на другия през последния месец и колко общи приятели имат.

След период от шест месеца, изследователите се свързали отново със студентите, за да видят дали са още заедно със своите партньори. Това, което те открили, е, че тези, които са поствали много снимки във Фейсбук с половинката си и са задавали своите статуси да бъдат „Обвързан/а“, имат по-голям шанс да продължат да бъдат заедно дълго време. Публикувайки своите консултации в списанието Киберпсохология, поведение и социални мрежи, изследователите разказват, че това дали двамата са си пишели по стените и колко общи приятели имат са фактори с по-малък ефект върху здравината на връзките.

А още по-интересното е, че според изследователите действията на двойката във Фейсбук са оказали въздействие върху връзката им, а не обратното. Тяхната теория е, че когато хората представят определена личност в публичното пространство като тяхна половинка, те чувстват необходимост да покажат, че написаното в социалната мрежа е истина. „Тези публично публикувани знаци вероятно предизвикват участниците да възприемат себе си като част от една романтична единица, като по този начин циментират връзката си“, пишат съавторите на проучването Каталина Тома и Мина Чой.

Изводите от това изследване може да бъдат шокиращи за тези, които смятат, че хората, които непрекъснато се хвалят с връзката си, всъщност са несигурни. Но едно нещо е сигурно – никога няма да бъде нормално да публикуваш следната фраза: “Best. Girlfriend. Ever.”

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!