3 години ago
832 Прегледа
0 0

Секса Прави Мъжа По-здрав

Написано от

Десет изненадващи здравословни облаги, които получавате от правенето на секс

Добре познат факт е, че повечето мъже нямат нужда от още причини, за да правят секс, но колко от тях в действителност мислят за това, че сексът може да играе ключова роля в тяхното цялостно здраве и общото им физическо състояние? Редовната сексуална активност е повече от развлечение; доброто сексуално здраве е от жизненоважно значение за цялостното физическо, психическо и емоционално здраве на всеки човек. Секса потенциално може да се използва за всичко, от краткосрочното настроение на човек до по-дългосрочни проблеми като сърдечно-съдовите заболявания и намаляване на риска от рак на простата.

Освен това, секса е разходно-ефективен и приятен начин, за да си осигурите здравето в дългосрочен план. По-евтино е от фитнес членството и много по-добро за талията ви от пиенето на бира вечер. Средностатистическият мъж е по-загрижен от всякога, както за бюджета си, така и за здравето си, секса може просто да бъде това, което ви препоръчва доктора.

Тук има 10 причини, свързани със секса, които правят мъжа по-здрав, така че постарайте се довечера.

Горите калории

Въпреки, че секса сам по себе си може да не е достатъчен, за да ви донесе релефни бицепси и преса, половият акт със сигурност изпомпва кръв като повишава сърдечният ритъм и изгаря калории. Изчисленията показват, че средната сесия между чаршафите може да ви накара да изгорите 85 до 200 калории за 30 минути. Ако прекарвате по половин час, правейки секс дневно, това може да доведе до загуба на тегло от 5 кг (или повече) за една година. И, да се надяваме, че това е по-забавно от бягането на пътеката.

Тренирате силата си

В допълнение към горенето на калории, секса помага за производството на тестостерон, който може да укрепи костите и мускулите. Тестостерона също е отговорен за поддържането на здравословни нива на енергията, настроението, плодовитостта и сексуалното желание. Така, правенето на секс днес може да ви помогне, за да поддържате сексуалната си сила на по-късен етап. Намаляването на нивата на тестостерон, познато като андропауза или мъжка менопауза, може да доведе до редица странични ефекти, включително намалено либидо, депресия и умора, освен всички останали.

Превенция срещу рака

Редица изследвания показват, че мъжете, които еякулират редовно са с повече от 30% по-малко вероятно да развият рак на простата. Редовната еякулация, без значение дали от полов акт или от мастурбация, помага за промиването на простатата, което може да помогне за ограничаване развитието на рак на простатата.

Подобрява сърдечно-съдовото здраве

Тъй като секса е един добър вид упражнение, има смисъл в това да повлиява положително на здравето на сърцето ви. Едно проучване от университета Кингстън, Онтарио показва, че мъжете, които правят секс повече от три пъти в седмицата, намаляват риска от инфаркт и инсулт на половина. Сексът също понижава кръвното налягане, което допринася за общото положително въздействие върху здравето на сърдечносъдовата система.

Освобождава стреса

Намаленото кръвно налягане, което може да е в резултат от секса, може да помогне за намаляването на нивата на стреса. Различни участници в изследването са показали, че са с по-малко увеличение на кръвното налягане по време на стресови ситуации след секс, в сравнение с други тествани обекти. Нещо повече, секса освобождава ендорфини, които ви карат да се чувствате добре, и които могат да допринесат за по-ниската тревожност. Кой не иска да забрави за тежкият работен ден в офиса с едно добро търкаляне в между чаршафите?

Заздравява имунитета ви

Всеки търси начин за поддържане на силната си имунна система по време на грипният сезон. Това, което мъжете може би не осъзнават е, че редовното сношение увеличава нивата на имуноглобулин А, антитяло, известно с това, че стимулира имунната система. Като правите секс веднъж или два пъти седмично, можете да помогнете за предотвратяване на настинки и грип.

Подобрена интимност

Точно преди оргазма се освобождават редица ендорфини и нивата на хормона окситоцин, понякога наричан „любовен хормон,“ които се качва до пет пъти на нормалните си нива. Окситоцина също е свързан с повишено чувство на великодушие и е известно, че действа като невротрансмитер в мозъка, като изгражда доверие и съдейства за укрепването на връзките.

Облекчава болката

В допълнение към това, че ви сближава с партньора, окситоцина, серитонина и други ендорфини, които се освобождават по време на сексуалният пик, могат да помогнат за облекчаване на болката, свързана с често срещани проблеми като главоболие или артрит. Следващият път, когато изпитвате болка в шията или имате главоболие от стреса, пробвайте горепосоченият ибупрофен.

Подобрява съня

Окситоцинът може да звучи като новото лекарство-чудо, когато видите, че научните изследвания също показват, че повишените нива на хормонът, заедно с антидепресанта серитонин (който също се освобождава по време на оргазъм) насърчават дълбокия сън. Спокойният нощен сън се свързва с редица други ползи за здравето, като поддържане на здравословното тегло и намаляване на кръвното налягане.

Дългосрочно репродуктивно здраве

Точно, както мъжете се нуждаят от редовна физическа активност, за да бъдат здрави и във форма, упражняването на пениса, с получаването на ерекция е ключът към запазването на здравословният секс живот за в бъдещите години. Мъжете, които не се ангажират редовно в сексуална активност или мастурбация са с по-висок риск от пенис атрофия. Точно, както трябва да се стремят към тренировка на цялото тяло три пъти седмично, мъжете трябва да се опитат да упражняват пениса си поне три пъти седмично, като начин да предотвратят еректилна дисфункция или други сексулни здравословни проблеми, които може да се появят на по-късен етап в живота им.

Въпреки, че редовната сексуална активност е една важна част от цялостното здраве и общото физическо състояние на мъжете, много хора със здравни състояния като диабет, високо кръвно налягане и рак, откриват, че еректилната дисфункция е страничен ефект от здравословното им състояние. Ако сте един от милионите мъже, които страдат от еректилна дисфункция, като страничен ефект на здравословното състояние, не губете надежда. Има възможности за лечение, които могат да ви помогнат да възстановите сексуалната си функция, така можете да се насладите на всички здравословни ползи, споменати тук.

Източник: askmen.com

 

Menu Title